Jabatan Penerangan Malaysia Buka Pengambilan Kekosongan Jawatan Terkini Seluruh Malaysia. Mohon Sekarang!

Jika anda sedang mencari pekerjaan, terdapat satu khabar gembira buat anda kerana pihak Jabatan Penerangan Malaysia sedang membuka tawaran kekosongan jawatan terkini bagi tahun 2022 kepada sesiapa yang memerlukan. Jika anda merasakan bahawa diri anda layak untuk mengisi kekosongan jawatan yang telah ditawarkan, sila lakukan permohonan sekarang juga.


Sebelum anda melakukan permohonan, sila pastikan bahawa anda telah mematuhi dan meneliti segala syarat jawatan kosong yang ditawarkan. Semoga bermanfaat.


MAKLUMAT JAWATAN KOSONG TAHUN 2022

Sebagai makluman, segala maklumat penuh serta lengkap berkaitan kekosongan jawatan yang telah ditawarkan adalah seperti berikut:

  1. PERSONEL MySTEP

SYARAT KELAYAKAN JAWATAN KOSONG TAHUN 2022

Untuk pengetahuan anda, terdapat beberapa syarat kelayakan yang anda mesti penuhi sebelum melakukan sebarang permohonan. Antara syarat-syarat kelayakan tersebut ialah:

1. Anda adalah seorang warganegara Malaysia.

2. Para pemohon wajib berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup permohonan kekosongan jawatan yang ditawarkan oleh pihak majikan.

3. Para pemohon wajib mempunyai kemahiran atau pengalaman tertentu dalam bidak pekerjaan yang ditawarkan oleh pihak majikan.


CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG TAHUN 2022

Untuk makluman anda, sila ikuti segala langkah serta cara memohon seperti yang telah disediakan di bawah ini bagi memudahkan urusan anda:

1. Para pemohon mestilah melakukan permohonan secara atas talian ataupun lebih dikenali sebagai online melalui portal yang telah disediakan oleh pihak majikan. Sila klik pautan DI SINI untuk melakukan permohonan. 

2. Untuk makluman, sebelum anda melakukan sebarang permohonan sila pastikan bahawa anda telah membaca dan memahami segala syarat yang telah ditetapkan oleh pihak majikan.

3. Para pemohon yang layak haruslah melengkapkan segala maklumat diri yang diperlukan di dalam borang permohonan online.

4. Para pemohon adalah diwajibkan untuk membaca serta memahami segala syarat kelayakan permohonan sebelum melakukan sebarang permohonan kepada pihak majikan.

5. Sebagai peringatan, jika pemohon tidak menerima sebarang maklum balas dan jawatan dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan, pemohon boleh menganggap permohonan yang telah dilakukan tadi sebagai tidak berjaya atau gagal.


TARIKH TUTUP JAWATAN KOSONG TAHUN 2022

Untuk makluman kepada para pemohon, berikut adalah merupakan tarikh tutup permohonan bagi kekosongan jawatan yang telah ditawarkan oleh pihak majikan: 
  • Tarikh Tutup Permohonan : 30 April 2022


Post a Comment

0 Comments