Tuntutan Duit MySalam Covid-19 Sehingga RM700 ~ Mohon Sekarang!Untuk makluman, MySalam tuntutan Covid kini boleh dituntut oleh rakyat Malaysia. Pesakit yang menghidapi wabak ini kini boleh memohon skim perlindungan kesihatan percuma iaitu mySalam COVID-19. Pasukan Kerjayaku Kini akan kongsikan kepada anda semua cara mudah serta info lengkap di dalam artikel ini. 


MySalam telah ditubuhkan oleh pihak kerajaan bagi menyediakan perlindungan kesihatan takaful secara PERCUMA kepada rakyat Malaysia yang berkelayakan. Jika anda mempunyai penyakit lain, anda juga turut boleh mendaftar di MySalam. 


JUMLAH TUNTUTAN & MANFAAT MYSALAM COVID

 • Pembayaran elaun hospitalisasi adalah sebanyak RM50 untuk satu malam
 • Terhad untuk 14 hari setahun sahaja (Maksimum RM700)
 • Contoh : Kuarantin RM10 hari (RM50 X 10), anda akan memperolehi RM500 

SYARAT KELAYAKAN MYSALAM COVID

Berikut adalah merupakan syarat yang wajib anda patuhi sebelum melakukan sebarang permohonan:
 1. Berumur 18 - 65 tahun & berpasangan
 2. Bujang berumur 40 - 65 tahun, berpendapatan kurang RM24,000 setahun
 3. OKU berumur 18 - 65 tahun, berpendapatan kurang RM24,000 setahun. 

CARA TUNTUT MYSALAM COVID
 • Sila lawati portal rasmi MySalam dan tekan 'Log Masuk ke Portal' : https://www.mysalam.com.my/b40/info/
 • Pergi ke Log Masuk Kali Pertama dan sila masukkan nombor kad pengenalan anda.
 • Kata laluan anda akan dihantar melalui SMS
 • Tekan tuntutan dan penyerahan tuntutan
 • Kemudian tekan Tuntutan Hospitalisasi
 • Isi butiran tarikh masuk wad (mula kuarantin), tarikh keluar wad (tamat kuarantin) dan nama tempat kuarantin
 • Muat naik dokumen seperti salinan kad pengenalan bahagian depan dan belakang, nota discaj atau surat perintah kuarantin KKM
 • Klik Lampiran dan tekan butang Hantar


DOKUMEN YANG DIPERLUKAN

1. Jika anda positif Covid:
 • Nota discaj yang mengesahkan diagnosis
 • Salinan IC depan belakang

2. Jika anda disyaki positif Covid atau sedang dikuarantin di Pusat Kuarantin:
 • Surat perintah isolasi yang dikeluarkan KKM
 • Salinan IC depan belakang

3. Jika anda disyaki positif Covid atau sedang dikuarantin di Kediaman Sendiri:
 • Surat perintah isolasi yang dikeluarkan KKM
 • Salinan IC depan belakang 

MAKLUMAT LANJUT


Untuk maklumat lanjut dan sebarang pertanyaan, sila hubungi MySalam di talian 1 300 88 8938

Post a Comment

2 Comments

 1. Halo semuanya, nama saya Indrias Priastuti seorang wanita dari indonesia, dan saya bekerja dengan negara yang berlipat ganda, dan kami telah mendengar dan juga dari perusahaan pinjaman, saya ingin segera menggunakan media ini untuk seluruh indonesia untuk mencari pinjaman internet Sangat hati-hati - Berhati-hatilah agar tidak jatuh ke tangan scammer dan penipu, ada banyak kreditor kredit palsu di sini di internet dan beberapa dalam usaha yang tulus dan nyata,

  Saya ingin memberikan testimonial saya tentang bagaimana ALLAH membimbing saya kepada pemberi pinjaman yang sebenarnya dan dana pinjaman nyata telah mengubah hidup saya dari rumput menjadi Rahmat, setelah saya dibodohi oleh beberapa kreditur kredit di internet, saya kehilangan banyak uang untuk biaya pendaftaran . . , Garansi, pajak, dan setelah pembayaran saya masih belum mendapatkan pinjaman saya.

  Setelah berbulan-bulan di internet dan banyaknya uang yang dikeluarkan tanpa mendapatkan pinjaman dari perusahaan mereka, kemudian saya menjadi sangat putus asa untuk mendapatkan pinjaman dari kreditur kredit asli online yang tidak akan menambah rasa sakit saya sehingga saya memutuskan untuk menghubungi teman saya yang baru saja mendapat Pinjaman online, kami meresmikan masalah ini dan dia menceritakan kisah seorang wanita bernama Nyonya ELINA JOHNSON yang merupakan CEO dari PINJAMAN GLOBAL ELINA JOHNSON.

  Jadi saya dan suami mengajukan pengajuan pinjaman (Rp1.000.000.000) dengan tingkat bunga rendah 2%, tidak mengindahkan usia saya, karena saya mengatakan apa yang saya inginkan untuk membangun bisnis saya dan pinjaman saya telah disetujui dengan mudah. Tanpa stres dan semua persiapan dilakukan dengan transfer kredit dan dalam waktu kurang dari sehari setelah sertifikat yang saya setorkan ke bank dan impian saya datang. Jadi saya ingin saran yang memerlukan panggilan cepat sekarang atau email di elinajohnson22@gmail.com
  Tak berhenti sampai disitu, sang ibu memastikan tim ahlinya membantu Anda tentang cara berinvestasi sehingga Anda tidak akan pernah bangkrut lagi dalam hidup Anda.
  Dia adalah wanita yang sangat baik dan dia tidak tahu saya melakukan ini. Saya berdoa agar ALLAH memberkatinya atas hal-hal baik yang telah dia lakukan dalam hidup saya. Anda juga dapat menghubungi saya di indriaspriastuti2@gmail.com info lebih lanjut ..

  ReplyDelete
 2. Dikaruintin disebabkan oleh PKd boleh mohon tak...kerana tidak boleh pergi kerja..

  ReplyDelete